Thursday, August 04, 2011

Bila Si Ibu Mula Menghitung Waktu...

Assalammualaikum....

Hai la Azidah.... Kenapa lah malas sgt nak update blog skang ni?? Hehheheh... Okay la, entry kali ni nak cite pasal bila mama dah start nak menghitung waktu sebelum saya berpindah ke Penang.

Untuk pengetahuan semua, saya akan berpindah ke Penang selepas kawin nanti.. So, agak sedey gak la untuk meninggalkan Key Ell terchenta yang selama ni tak pernah kuar dari kepompong kecuali gi study kat Dungun, Terengganu dulu selama 3 tahun... Pastu dah tak gi mana2 lagi dah... Saya anak jati Kuala Lumpur... Dah biasa dengan keadaan hectic bandar Kolumpo ni.. Dah la mostly kawan2 yang dok Penang pun dah keje kat KL.. Mana nak carik kawan baru lagik... Hukhukhuk...

Kadang2 terfikir gak, boleh ke saya survive kat new environment.. Dulu masa kat Dungun pun, agak culture shock gak la.. Mana tak nye, selalu tengok bangunan tinggi2, jammed sana sini, asap kete tak yah cakap la... Tiba2 dok kat Dungun, bilik lak bukak je tingkap nampak laut.... Perghhhh... Layan babe... Chill je dok depan laut... Sebab saya pun salah seorang yang sukakan pantai...

Okay... Ada satu hari tu... Mama mintak tolong nak bawak die gi mana tah... Saya tak ingat... Tapi masa tu, saya rasa malas sangat nak kuar... Tiba2 mama cakap... "Time ni je la nak bawak mama gi mana2, pasni dah takde dah... Pasni mama nak kena gi sendiri..." Perghhh.... Pas je mama cakap cam2, saya terus sentap and terus salin baju... "Jom... Jom.."

Bile fikir balik sedey plak... Betul jugak cakap mama.. Mama saya tak boleh drive, so kalau nak gie mana2 saya akan bawakkan... Sebab skang ni kat rumah, tinggal saya, mama and abah je.. Adik kat Ipoh tengah study, kakak lak tinggal kat Putra Heights.. So, skang ni je la saya nak bawak mama saya gie mana2.. Memang weekend, saya takkan kuar dengan kawan2... Saya akan habiskan masa dengan family.. Kalau jupe kawan pun maybe malam pas bawak mama saya kuar...

Dulu saya pernah cakap kat bopren (yg dah jadi tunang skang.. hikksss..), kalau kakak saya duduk Penang (time kakak saya baru kawin, husband die keje kat Penang) saya takkan ikut tunang stay Penang sebab takde sape nak jaga parents saya. Alhamdulillah, abang ipar saya dapat keje kat KL.. Now saya rasa senang hati nak pindah Penang sebab kakak saya ada untuk tengok2kan parents kami....

Malam2 sebelum tido mesti terfikir, pasni mama sunyi la takde sape nak borak2 dengan die, sakat2 die... Abah selalu balik keje malam... Pas mama balik keje, TV je lah peneman die and tengok channel 706 kegemaran die... Sedey bile fikir balik... Adik pulak, Insyallah nak sambung Degree.. So, tinggal berdua je la mama and abah kat umah... Mesti mama sunyi..

Sebelum ni, selalu gie lunch dengan kakak saya... Hari Jumaat mesti gi lunch dengan die.. Tempat kami selalu gie, Subang Parade, Empire, Jaring or tasik... Pasni, die kena kuar dengan opismate die la... Sedey lagik....

Sure masa majlis bertandang nanti, time family semua nak balik saya nangeh... Lagi2 tengok muka mama... Sedey woooo.... Saya nak paksa parents saya datang Penang selalu... Hehehe....

Gitu la kisahnya pasal entry kali ni... Lama nak tulis, tapi tak berkesempatan je..

2 comments:

  1. salam...jgn sedih2...akak asal penang...penang mmg best..nanti dah pindah penang tak nak balik kl pulak..hehe..:)

    ReplyDelete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete